Naujienos

Pasirinkite savo kalbą

Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka dalyvauja aplinkosauginiame bibliotekų konkurse „Atsakingas skaitytojas“. Kviečiame į bet kurį bibliotekos skyrių ar padalinį atnešti smulkias elektronikos atliekas arba užsiregistruoti stambių elektronikos atliekų išvežimui iš namų. Ši paslauga – visiškai nemokama. Konkursas vyksta iki 2022 m. gruodžio mėn. pabaigos.
atsakingas skaitytojas 2022
Projekto metu bibliotekų lankytojai raginami rūšiuoti ir iš namų atnešti senas baterijas bei kitus smulkius neveikiančius ar nenaudojamus elektronikos prietaisus (pvz., plaukų džiovintuvus, elektrinius virdulius, elektroninių detalių turinčius žaislus ir pan.) ir išmesti juos į specialiai tam skirtas dėžutes.
Bibliotekos lankytojai taip pat kviečiami registruotis nemokamam stambiosios elektronikos (pvz., skalbyklės, šaldytuvai, gartraukiai, šildymo prietaisai ir pan.) atliekų išvežimui iš namų. Norint užsiregistruoti, kreipkitės į bibliotekininką.
Daugiausiai elektronikos ir baterijų atliekų surinkusioms bibliotekoms bus dovanojamos jų pačių pasirinktos knygos už 500 Eur sumą.
Kiekvieną mėnesį daugiausia baterijų ir elektronikos atliekų atnešusiam lankytojui bus padovanota speciali bibliotekos įsteigta dovana!

Konkurso organizatorius – ne pelno siekianti Elektronikos platintojų asociacija (EPA), kurios vienas iš veiklos tikslų – visuomenės švietimas apie elektroninių prietaisų ir baterijų, tapusių atliekomis, saugų ir tinkamą rūšiavimą.
Konkurso partneriai – Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija ir Lietuvos bibliotekų draugija.